Utbildning i Första hjälpen och HLR

Söndagen den 25 september kl. 15-18 är medlemmar från tonåren och uppåt välkomna på gratis utbildning i Första hjälpen och HLR i Granelundshallen.
Anmälan till styrelsenflyingerf@gmail.com. Först till kvarn……..

Föreläsare Patrik Nilsson-Färnlöf

Första hjälpen SABC
De första minuterna efter en olycka kan vara avgörande när det gäller hur stora konsekvenser olyckan kommer att få. Det kan ta tid innan ambulans och sjukvårdspersonal kommer på plats och då kan dina kunskaper i första hjälpen rädda liv! Vår första hjälpen utbildning ger dig grundläggande kunskaper i hur du ska agera vid olycksplatser utifrån SABC metoden. Du får också en introduktion i hur en AED -hjärtstartare fungerar och hur du ska göra ifall du skulle behöva använda en.

Utbildningens innehåll:

S – Säkerhet
A – Andning
B – Blödning
C – Cirkulationssvikt

Introduktion av AED – hjärtstartare

Hantering av skador relaterade till fall i samband med fall från häst

Utbildningen genomförs både teoretiskt och praktiskt.

HLR

Den enda behandling som är effektiv mot hjärtstopp är hjärt- lungräddning (HLR) och en strömstöt från en hjärtstartare. Genom 30 bröstkompressioner och 2 inblåsningar pumpas det syresatta blodet runt i kroppen. Med en tidig stöt från hjärtstartaren bryts det elektriska kaos som orsakar hjärtstoppet. Alla kan lära sig hjärt-lungräddning och använda en hjärtstartare.

VÄLKOMNA!